click sini, banyak promosi!

Selamat Datang dear!! ^_^


*******************************************************
TRIMASSS!! (terima kasih) sebab jenguk-jenguk blog kiter....

jangan segan2 add ye, untuk kiter same-same bermaklum balas... =))
*************************************************************

Monday, June 3, 2013

HaRi BeLiA 2013

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Assalammualaikum... (^,^)

Sebut pasal belia thn ni, mesti ramai antara korang yg datang kan?? dtg semata2 nk tgk konsert or nk beli barang makan murah kat sane?? tp sblm tu, sampai ati korang sampai kat sane,korang x tegur ak!! ngeh~ (bajet mcm semua org kenal ak nih)

Sebelum nk cite pasal belia ngan lebih panjang, meh ak tunjuk kat korang, ape ak masak ari nih... sempat taw, balik umah masak kan utk en.somi... En.somi plax mcm dh lame benor x rase masakan ak.. kesiaannnn beliaaaaau.. hahahah

 Masakan yg ak dh lame pikir nk masak, bile balik keje.. siap suruh en.somi kuarkan udang utk defrost kan dlu, kang ak nk masak, xlar amik masa lame nk nunggu, tinggal siang & masak jeee...

 udang sweet sour buatan ak! siap tambah 2 kali taw~ nk resepi x?? hahahha

 Sup tulang! 
yg ni bukan ak masak, en.somi beli tgh ari td... kire nye lauk lunch beliau lar..  tp teramat masin... nk kawen kot tukang masak tu.. ngeh~

 Lauk tambahan permintaan en.somi... ayam goreng!! klu ikut kan ak, x payah ayam goreng pn xpe... tp dh name pn permintaan, ak goreng kan jugak lar... nk resepi cam ne nk goreng ayam ni x? tooiinngg!

Dah melantak kasi kenyang, baru lar ade mood nk menaip story best2 dalam blog kesayangan ak ni... walaupn RATING NUFNANG ak, x meningkat langsung, tp rating yg sudi membaca tu Alhamdulillah memberansangkan ckit, dr sebelum ni.. hek3...

ak x taw camne nk nek kan rating nufnang nih... kepada cikgu sekalian, tolong bg tips ye~ (bukan tips angpow) =p

BACK TO TRACK!

Ahad lepas, berlangsung nye hari belia kat Putrajaya, lepas je balik dari melantak kat restoran bagan klang tu... ade lar sorang dari kalangan ahli keluarga kuarkan cadangan p jenjalan kat putrajaya tu... mane tau untung2 dapat tgk bunga api... so, bergerak r kitorang ke sane..

Jenjalan sakan ngan parking yg penuh sesak! kene round & mata pandang sekeliling, kot2 leh menyelit parking kat memana kan... tp hari pn dh lewat malam, dlm kol 10 mcm tu.. banyak booth dh tutup... so, x dapat nk buat ape lar... jenjalan kat pasar sabtu nye area situ jelar...

esok nye, pagi2 ak ajak en.somi jalan lagi kesane... tp biasa lar, ayat en.somi INSYAALLAH... die dh abes potong rumput bagai, ak pn bodek lar, kemas rumah cantik2... pastu tunggu je, en.somi kate ON je... dh lewat petang, en.somi x cakap ape pn... huhhh~ melepas r mcm ni...

tp dalam kol 6 petang mcm tu, en.somi kate klu nk p, siap larr... leh lepas maghrib kt gerak!! gileeerr meloncattt ak! hahaha... hooreyy! ak sebenar nk tgk JOM HEBOH & BOOTH sane je.. aktiviti belia, kompom dh abes dh, klu malam mcm tu...

Susah gak mencari parking, dekat 2 kali pusing jugak lar... pastu dapat parking betol2 dekat2 ngan booth mr potato,Tasto... turun2 je, terus shopping tu dlu!! dh tentu tu je tujuan nye... sbb klu 1 beg tu, cume berharga RM10... rembat larrr derr~ haha

 Turun dari kete je, terus shopping sampai 3 beg! leh tahan.. 
xkn nk bawak kulur kilir mendaalah tu, simpan lar dalam kete brg2 tu dlu, then baru teruskan pencarian yg lain... =p

klu dh kuar lepas maghrib, kompom lom makan malam lg.. pekena laksa kat sane dlu (maaf gambar tidak diambil kerana terlupe akibat kelaparan teramat sangat!)

dah abes melantak, teruskan perjalanan..kebetulan mase tu dh kol 9 lbh, ade lar konsert ckit2 kat sane... ak ingatkan masuk TV3... beriya2 lar ak jalan depan, konon nnti kamera akn zoom kat ak.. hahahahah... hampehh~ ak tnye adik ak, xder pn tv3 kuarkan siaran jom heboh! adeh~
Mase ni, Aizat ngah performed lagu baru die... ak dengar separuh je, sbb jam menunjukkan hampir kol 10 malam.. esokkk kojeerrr~

Tapi On the way nk pegi ke parking, nampak ramaiii gilooosss kat booth hotlink nih... en.somi tnye ape ramai sangat tu, ade jualan S4 berharga 500 hengget ke?? hahaha.. nk murah saje! cett!

tp utk puaskan ati beliau, kitorang singgah jugak lar...

Tengah2 dalam sibuk nye, ade sornag budak pompuan dtg kat kitorang.. die tnye ak dh tebus rebate ke... ak cakap lar rebate ak dh expired... die kate, die leh renewkan yg baru, kebetulan mase tu ade promotion.. fon ZTE cume berharga RM19!!!! hameeekk kaww... giler murah kan?? 

ak tnye en.somi nk ke?? ak dh ade tepon baling biawak dh, so x berniat nk ganti baru.. tp en.somi nk, die pn beli lar.. termasuk ngan sim card hotlik diorang semuanya RM 54..

tp 1 yg x best akan service hotlink nih!!!

Sewaktu diorang nk cari pelanggan utk beli enpon tu, n jual simcard hotlink dalam masa yg same utk promosi diorang tu.. mmg semuanya nk cepat! pembayaran nk cepat, itu nk cepat, ini nk cepat.. siap umpan orang ngan ade hadiah utk redemption lg,  padahal dapat beg kain je...

 tp ia bukan lar semudah itu.. kene tunggu 30 min baru dapat enpon yg diorang kate promosi tu... tu xpe lg, tp bile sampai nk amik enpon tu.. maybe bukan luck en.somi lar kot... org tu kate line x ok lar, server down lar, diorang dh siap2 nk balik.. padahal duit dh bayar dh nih.. diorang x bg simcard & x ajar pn cara nk gune fon tu...

sampai kan en.somi dh marah2... mase amik duit, semua nya nk cepat... time nk amik barang, mcm2 alasan x logik bg.. jangan lar mcm tu, klu diorang dh fixed kan time utk balik, sepatut nye diorang tutp booth tu 15 min awal... xpayah nk cr customer lg dh, ni lg 2 min nk tutup still lg buat promotion tu.. then bg masa 30 min utk amik barang...

bukan en.somi je yg alami masalah tu, ade jugak brader2 yg tengking bebudak team hotlink tu.... wasting time org tu menunggu je, tetibe budak tu kate nk pulang duit sbb fon lambat lg... adehh~ xtaw mane salah nye kat sini...

En.somi bawak balik enpon ngan sim card yg belom daftar lagi, die kate nnti budak hotlink tu akan kol & bg taw camne nk daftarkan... sukati korang larrrr... janji ak balik nk tido, esok nk keje! hahaha

ni lar antara barang2 yg ak rembat kat sane... sampai skang, potato jacker tu, belom abes lagi.. beli x ingat dunia.. skang, nk makan pn xlalu dh..

 Ni lar tepon serta simcard yg menjadi isu kat sane...

biasa lar, barang murah.. layanan pn murah lar ckit, klu barang exclusive layanan pn VVIP lar... so... xleh nk ckp sape salah... salah sendiri lar, sbb duit x berapa nk ade kan! hahaha

dah lar, penat membebel.. tp klu ade JOM HEBOH kat tempat korang, jgn lepas kan peluang menyinggah.. mmg lumayan, klu dpt bawak balik berbeg2.. hua3...

ok lar korang, sampai sini je ak membebel.. esok nk keje... =p

~DAAAA~


♥♥♥ Terima kasih kerana sudi membaca..
Jadi ape lg add lar ak jadi MEMBER korang! hehehe ♥♥♥

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sebab nk leave kan komen korang..
mmg terbaeeekkk!! ^_^ luv uolllss!

Help me for ONE CLICK.. ~,^