click sini, banyak promosi!

Selamat Datang dear!! ^_^


*******************************************************
TRIMASSS!! (terima kasih) sebab jenguk-jenguk blog kiter....

jangan segan2 add ye, untuk kiter same-same bermaklum balas... =))
*************************************************************

Saturday, October 10, 2015

KeGagalan perCubAAn... (-_-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Assalammualaikum...
 
Hari ni, karangan pendek je... ni lebih kepada luahan perasaan lar.. baru 1st time ak taip blog ni dalam perasaan kecewa... (T_T)
 
Sesape yg penah baca blog ak pasal PCOS tu, mesti korang nk taw ape result nye kan... 3 minggu lepas ak dh makan CLOMID masa 2nd day period - 6th period. hari ke 14 ak buat check sekali lagi untuk tgk sama ada telur ak membersar ngan baik x.. untuk chance "kawan" nye berenang2 dgn lebih banyak ke dlam nye...
 
tapi harapan nye hampaa... huhh.. nak menangis rasa nya bile taw result tu... telur ak membesar cume 8mm, sepatut nye die kene membesar 18mm.. tu pn ckit je telur yg membesar.. yg lain semua kecik...
 
walaupn banyakkk macam berudu sekalipun, kalau kecik chance tu ckit... so... smalam pegi check lagi skali, sbb doc kate maybe ak nye telur lambat ckit membesar kot... so bile cek smalam.. langsung telur dh x der....
 
 
gile sedih bile taw rawatan pertama x Berjaya... lepas tu.. doc advice, next period makan clomid sekali lagi tp di selangkan dengan injection.. clomid makan mcm biasa, 2-6hari sewaktu period.. injection pulak kene amik selang 1 hari sampai hari ke 6 tu waktu period... contoh hari ke 2/4/6 macam tu lar..
 
consider ni dos yg kuat ckit lar utk besar kan telur tu...
 
ingatkan step nye setakat situ je... tp ade lagi kemungkinan iaitu step ke 3... huhhh... menangis sekejap ak dengan step ke 3...
 
doc kate kalau step kedua ni, clomid & injection pn x dpt besarkan telur.. ak kene warded n buat operation kecik, utk diorang tebuk kat kilng telur ak & masukkan ubat..
 
huhhh.. klu korang dengar pn, sebut bukan main kecik je.. sampai ak rase kenapa susah sangat utk dapat zuriat... kekadang ak rase dh putus asa nk cube, penat.. lelah... ak taw ak akn jadi HambaNYA yg kufur, kalau ak terus mengeluh... tp ak x sanggup rasanya...
 
Siang malam berdoa semoga Allah permudahkan semua nya, berilah kami suami secebis harapan utk melihat zuriat kami walaupn cuma seorang...
 
Harap2 kali ni Berjaya lar, x perlu masuk wad, operation bagai semua.. ak ngan operation mcm dh x blh dipisahkan..
 
 
Harap korang doakan lar utk ak skali... semoga usaha ini diredhai ALLAH.. (-_-)
 
Okey Dokey..
 
~DAAAA~
 

♥♥♥ Terima kasih kerana sudi membaca..
Jadi ape lg add lar ak jadi MEMBER korang! hehehe ♥♥♥

1 comment:

Terima kasih sebab nk leave kan komen korang..
mmg terbaeeekkk!! ^_^ luv uolllss!

Help me for ONE CLICK.. ~,^