click sini, banyak promosi!

Selamat Datang dear!! ^_^


*******************************************************
TRIMASSS!! (terima kasih) sebab jenguk-jenguk blog kiter....

jangan segan2 add ye, untuk kiter same-same bermaklum balas... =))
*************************************************************

Wednesday, October 26, 2011

Survey-survey kawen Part 2~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tak sempat aku nk tgk ape yg aku dh ceramah kat korang sblm ni taw... terus aku taip entry yang baru... sayang ngan korang nye pasal taw.... SAYANGGGG KORANG~~ hek hek hek... (padahal tebus kesalahan sbb dh lame sgt x conteng blog)

Wokeyh!!! skang ni sambung pasal sblm nih... untuk menentukan majlis yg sempurna 100% tu, xleh lar... tp nk menjadikan majlis kiter seperti yang di idamkan selama ni Insyaallah boleh.... yelar, mase tu lar nk jadi princess lar, prince charming lar kan... time ni lar yang kiter perlukan 100% komitmen dalam melaksanakan majlis kiter... cube kiter tengok, ape yg diperlukan dalam menyempurnakan Majlis Perkahwinan...


"List Perkahwinan"

1 :- Jemputan (berapa jemputan yang akan hadir untuk majlis korang)

2:- Catering/ Rewang  (Ni penting, makan ni taw.... hehehehehe)

3:- Pelamin, Baju pengantin, Makeup (korang jugak kene taw tema kawen korang ape... ni sume mempengaruhi baju n makeup korang taw)

4:- Photographer (kene taw pakej ape yang diorang tawarkan.. n klu boleh, pilih lar kualiti n "sen" nye jugak..)

5:- PA system (nampak remeh... sebenarnye ini lar yg memeriahkan majlis korang taw)

6:- Kad kawen... (haaa.. dah siap sume, jgn lupe kad kawen plax!! kang ade yang kene umpat bertahun-tahun kang.. he3)

7:- Door Gift (ni beli last minit pn xper... yang bukan jenis packing-packing taw... klu yg packing2 tu, kene buat lebih awal.. jangan nk try test buat last minit yerrrkk!)

8:- Hiasan dalam bilik... (maybe ade yang amik sekali pakej ngan butik pengantin sekali, xpayah pening2 kpala kan.. tapi pada yang suka akan kreativiti sndiri, hiasan dalam bilik tu perlu yerkkk...)

***************************************

Untuk benda yang x nampak n bajet nye besar pulak ada lah seperti :-

1:- Barang hantaran.. (benda ni yang sume orang dikatakan sangat cerewet, nak yg same lar, banyak lar, cantik lar, kene tema lar... actually, benda ni xder pn xpe.. ade, untung lar korang.. tu jerk.. relex sudeyh.. under bujet korang lar yer.. jangan membazir... )

2:- of course lar hiasan dulang hantaran korang.. nampak je mcm ckit je gune wet tu.. padahal.. nan Hadooo!! ngan bunge lar, daun r, kain r, ape lar, sume kene teliti.. Duit pn kene teliti.. please be under budget u ollzzzzz okeyh! =))

***********************************

 Link catering untuk korang layan!






kalau korang nk lagi banyak, leh search kat google... =)



**************************************

Sampel kad kawen pulak!






 Ni kad kawen versi kelender.. xlar orang buang, bile tgk.. leh jadikan kelender diorang..





Ni dalam kad ada cinta nih... cantik mcm english style! 



Aku dah ada pilihan kad aku sendiri, kiter Tunggguuuuu same2 ye.... tak siap lagi larrr... hehehe.. mesti korang tertanye, mane photgrapher, butik, n link untuk search PA system kan? tu korang kene cari sendiri lar..... sbb idea masing-masing kan... 


Baju kawen, nnti aku show kat korang yang aku nampak sangat lawa di mata aku yer... ^_^
Okeyh, nnti kiter smbung the next entry yerk.... Daaaa korang!! Abes dh... =)

*******************************

♥♥♥ Terima kasih kerana sudi membaca..
Jadi ape lg add lar ak jadi MEMBER korang! hehehe ♥♥♥

2 comments:

  1. hehehe... Insyaallah.. Untung?? ok lar... boleh enjoy ngan husband.. nnti kawen lmbat, kene pk anak plax.. hek3

    ReplyDelete

Terima kasih sebab nk leave kan komen korang..
mmg terbaeeekkk!! ^_^ luv uolllss!

Help me for ONE CLICK.. ~,^