click sini, banyak promosi!

Selamat Datang dear!! ^_^


*******************************************************
TRIMASSS!! (terima kasih) sebab jenguk-jenguk blog kiter....

jangan segan2 add ye, untuk kiter same-same bermaklum balas... =))
*************************************************************

Friday, March 8, 2013

♡ Keperluan Baru Si KuCiNg ♡

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Assalammualaikum... (^,^)

dengan sibuk entry nk berhanimun sebelum ni, x sangka kejap je dh jumaat... hehehe.. mcm makin x sabar plax nk bercuti-cuti malaysia... =)

Sebelum nk bercuti lagi, ak dh pk klu jenjalan yg mengambil masa sampai berhari2, mcm ne ngan kucing2 kat umah tu? mcm ne plax ngan makan minum depa? dh lar diorang tu memanjang lapaaarrrr jeee... boolaattt bollattt semua nya mcm tuan nya.. huhuu...

ak siap tnye utk boarding kucing lagi, brp harga "hotel" diorang.. tapi en.somi x setuju, die kate daripada bagi duit kat boarding tu, baik bagi kat mak mertua ak, mintak die jaga kan.. lg pn, kucing tu dh biasa lepas dalam umah, nnti terkurung jee kat boarding tu, kesian plax....


mase babak2 en.somi bagi idea tu lar, sekor2 kucing masuk dalam bilik tayang muke yg bajet comel & buat muke kesian.. ceetttt!!

ak bukan ape, x nk menyusahkan mak mertua ak nnti nk kene jaga diorang, tu yg buat ak susah ati... pagi nk kene bagi makan, ptg nk kene bagi makan, esok nye nk kene hadap bg makan lg... urrrmmm... akhir nya, ak terpaksa cari bekas makan yg baru utk diorang.... sbb x nk menyusahkan sesape... klu diorang dok umah mak mertua ak, mungkin ak x kisah pn, dh mmg depan mata kan... ni nk kene ulang alik kat umah en.somi & kene bukak lampu, bg makan kucing lagi... uurrrmm.. sesuatu harus dilakukan!

Time lunch, singgah cni kejap! nak tgk barang yg ak perlukan tu, ade jual x...

Bekas makanan kucing manual :: RM 18.50

Alhamdulillah ade jual pn... ak rembat 2, sbb x nk kucing2 kat umah tu berebut klu makan.. nnti nk kene tunggu Q plax, dh lar memasing kebulur kan..huhuu..

kenapa bekas ni manual? sbb makanan ade kat dalam tu, kucing kene kaiskan sendiri utk makanan tu turun kebawah & membolehkan diorang makan... bekas ni berguna sangat utk org macam ak, yg nk jenjalan makan angin sambil meninggalkan mereka terkontang kanting sendirian dirumah.. hehehe

ade jual yg auto punye, tp kat petshop tu x jual lar... yg auto nye hampir mencecah RM300 satu bekas! klu nk beli onlinee.. perggghh... bek ak beli keperluan ak, lagi berbaloi.. hek2

mesti korang tertanye kan makanan dalam tu xlemau ke? sbb die kan terdedah, klu kucing x makan... ini jawapan doktor kat pet shop smalam..

" MEMANG TIDAK AKAN LEMAU, SBB KUCING NK MAKAN BARU DIE KAIS & MAKANAN TU TURUN, SEKALIPUN TERBIAR PADA UDARA, MAKANAN TU STILL BOLEH BERTAHAN SBB KUANTITI YG KELUAR TU SIKIT "

so, bile doktor tu dh cakap mcm tu, ak pn ok lar.. amik 2.. klu lemauuuuu, ak pulang balik bekasss tu! hahaha

 so, cam ni lar rupe nye, klu korang letak makanan dalam bekas tu..

jd model bekas makanan lar korang ni... dalam gambar ni, korang rase, mane 1 yg bunting??
hek hek hekk

memandangkan ak nk jenjalan ngan senang hati nya, tp diorang terperuk dalam umah je kan... ak pn beli lar keperluan lain utk diorang.. semua nya berbentuk makanan.. makannn jelar keje korang nih!

 makanan basah nye... diorang paling suke FRESH TUNA dari brand ni... ikan nye pn banyak, x der lar pengawett je kan...

ni plax jajan diorang.. berharga RM5 utk 3 kerat ni jerrr...

ingat manusia je ade jajan?? diorang pn ade... yg si nemong tu, blh gigit tangan kt sampai berdarah klu terbau jajan die ni... gelojoh x bertempat nemong tu!

ak ade belikan makanan tambahan diorang gak IAMS kitten nye, RM9 utk stgh kilo

abesss duit angah, korang keje kan!! dasyattt sungguhhh!
Angah nye keperluan pn xde sampai mcm ni skali taw.. =p

lepas pegi petshop tu, ak singgah cosway membeli 1 lagi barang utk dalam umah tu, menda ni dh lame ak nk beli, tp asik terlupe jeee...

 Cover utk remote kat umah tu... mule nk rembat 3, sbb leh bagi kat mak ak & umah mak mertua skali...

skali ngam2 mmg ade 2 je... errmm..

berharga RM5.90
ak pn rembat lar dua2 tu... ak suh budak tu amik stok baru cepat, sbb nk rembat lg 1...


 Ni lar getah silicon nye..

apabila dipasang kat remote

yang x best nye, belakang tu terlopong... errmmm.. adakah ia memerlukan 2?? ak beli ngam2 dua plax tu.. 
dah sudahhh~ haghhooo betol..

xpe lar.. mane2 pn ok.. tgk en.somi nk mcam ne, sbb die yg so particular ngan menda2 mcm ni... dah lar, sambung kojeeerrr, sbb next week mood malas hapdet blog dah.. leh kan?

Okey Dokey
~DAAAA~



♥♥♥ Terima kasih kerana sudi membaca..
Jadi ape lg add lar ak jadi MEMBER korang! hehehe ♥♥♥

4 comments:

  1. hi,
    i nak beli jugakla bekas makanan tu. kat nilai area mane eh kedainye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. duduk nilai ke dear? klu tau cempaka, ada 1 petshop kat sane.. die mmg ade jual semua keperluan kucing tu.. ^_^

      Delete
  2. area ipoh ade tak jual bekas macam tu

    ReplyDelete
  3. area ipoh ade tak jual bekas macam tu

    ReplyDelete

Terima kasih sebab nk leave kan komen korang..
mmg terbaeeekkk!! ^_^ luv uolllss!

Help me for ONE CLICK.. ~,^